Ik ben zelf een grote liefhebber van kunst en was al tijden op zoek naar een mooi beeldhouwwerk voor in mijn tuin. Een grote tuin is prachtig, maar je moet er wel wat mee doen om het geheel er mooi uit te laten zien. Dat kun je natuurlijk doen door goed tuinonderhoud en een mooie indeling, maar het plaatsen van een beeld voegt daar, in mijn ogen, zeker nog een extra dimensie aan toe! Wat ik echter wel heel belangrijk vond, was dat het niet zomaar een beeldhouwwerk was, maar een exemplaar dat echt past bij mijn tuin en bij mijn persoonlijke smaak. Dit geldt uiteraard voor alle kunstwerken die je koopt, ze moeten altijd goed bij jou passen. En niet alleen op dit moment, ze moeten jou ook voor langere tijd aan blijven spreken. Je wilt niet meemaken dat je er na een paar jaar opeens volkomen op uitgekeken bent geraakt, dat zou immers zonde zijn van de grote aankoop die het toch wel is. Het is daarom zaak om je van tevoren goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van een beeldhouwwerk, welke materialen jou bijvoorbeeld aanspreken, wat het formaat ongeveer zou moeten zijn en van wat voor soort vormen je houdt.

Beeldhouwwerk aanschaffen

ben jij je aan het oriënteren op een beeldhouwwerk, dan is het aan te raden om diverse galerieën te bezoeken. Zo krijg je een beter idee van wat er allemaal zoal te krijgen is. Ook zul je dan misschien een bepaalde kunstenaar ontdekken die jou erg aanspreekt. Bij mij was dat het geval met de kunstwerken van Tchavdar Iliev. Ik zag een keer een expositie van hem en zijn kunst sprak mij meteen heel erg aan. Wat mij vooral zo aansprak, is de balans in zijn werk en de lijnen die je in zijn kunstwerken kunt zien. Een beeldhouwwerk van hem is echt een bijzonder samenspel van diverse lijnen, die vaak vloeiend zijn en tegelijkertijd een bepaalde spanning oproepen door de manier waarop ze elkaar kruisen. Mijn oog werd echt meteen naar zijn werk getrokken en als dat je gebeurt, dan is het duidelijk genoeg dat dit een kunstenaar is waar jij iets van aan zou willen schaffen. Op het moment dat je dat weet, is het nog zaak om een beeldhouwwerk te vinden dat jou aanspreekt. Ik heb daarvoor eerst eens rondgekeken op zijn website Kunstenaar-Amersfoort.nl om zo een nog beter beeld te krijgen van wat hij te bieden heeft.

Diverse materialen

Op zijn website ontdekte ik dat Tchavdar Iliev met diverse materialen werkt om een beeldhouwwerk te vervaardigen, te denken valt aan:

  • brons
  • marmer
  • aluminium
  • steen

Ook leerde ik hier meer over zijn werkwijze, zoals het feit dat hij ieder beeld helemaal zelf giet en vooraf ook goed nadenkt over de manier van gieten om precies dat effect te bereiken dat hij voor ogen heeft. Dit sprak mij ontzettend aan, net als het feit dat hij heel erg nadenkt over de sokkel die onder het beeldhouwwerk moet komen te staan. Als jij je oog laat vallen op beelden, dan zal je misschien al snel opvallen dat beeld en sokkel lang niet altijd goed bij elkaar passen. Deze kunstenaar schenkt er dus de nodige aandacht aan om ervoor te zorgen dat dit wel het geval is, zodat het samen een mooie eenheid vormt. Wil jij een beeldhouwwerk van hem kopen? Dan kun je een bestaand beeld van hem aanschaffen, maar ook iets in opdracht laten maken. Neem daarvoor gerust eens contact met hem op, hij zal je zeker graag te woord staan!