Veel mensen hebben te maken met vage klachten, vermoeidheid, spierpijn, zwakke lichaamsonderdelen en noem het allemaal maar op. Vaak nemen we deze klachten voor lief. Het hoort bij het leven en af en toe ben je nu eenmaal vermoeid. We hebben het immers druk genoeg met onze levens waarin we werken, relaties hebben, kinderen opvoeden en hobby’s hebben. Mensen sporten daarnaast ook nog om hun lichaam gezond te houden, dus dat zou voldoende moeten zijn. Soms is het dit ook voldoende, maar heel vaak ook niet. Een groot probleem is een gebrek aan kennis over het menselijke lichaam en de menselijke geest. Vroeger, en dan met name in het Oosten, stonden de mensen veel dichter bij hun eigen lichaam en geest. Er bestond in de mensen van toen een bewustzijn van de precaire balans tussen lichaam en geest en door dit bewustzijn konden mensen ook veel actiever werken aan de handhaving van deze balans via meditatie, Yoga, Tai Chi en QiGong. Tegenwoordig leven mensen in een snelle wereld waarin deze zaken worden gezien als hobby, maar zeker niet als essentieel. Het is een leuk tijdverdrijf maar meer ook niet. Dat is jammer, want je kunt bijvoorbeeld lessen QiGong in Deventer volgen. Vroeger waren dit soort lessen alleen beschikbaar voor een kleine groep mensen, de uitverkorenen. Nu kan iedereen er gebruik van maken, maar tegelijkertijd is het bovengenoemde bewustzijn afwezig. Men richt zich vaak puur op het lichaam door veel te sporten, maar vergeet de geest te trainen. Daardoor blijf je dus te maken hebben met al die vervelende klachten. Als je de balans tussen lichaam en geest wilt herstellen en als je deze balans ook in stand wilt houden, kies dan voor QiGong in Deventer. Als je meer wilt weten over QiGong in Deventer, dan kun je terecht op de site van qigongzee.nl. Hier vind je meer informatie over QiGong en ook over andere meditatie technieken zoals Tai Chi.

Wat is QiGong in Deventer precies?

Het voert te ver om hier precies in detail uit te leggen wat QiGong nu precies is. Er zijn bijvoorbeeld 4 verschillende stijlen of toepassingen van QiGong in Deventer. De 4 stijlen hebben allemaal het doel om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en ook om zowel de geest als het lichaam afzonderlijk te versterken. De 4 stijlen hebben echter allemaal een unieke benaderingswijze. Het is dan ook verstandig om de verschillende stijlen zelf te ervaren, zodat je kunt kiezen voor de stijl die het beste bij je past. Het gaat wat betreft QiGong in Deventer om de volgende 4 stijlen:

  • WuXing
  • ZiNeng
  • Yuan Gong
  • Medische QiGong

Via de site van QiGongZee kun je overigens per stijl meer informatie lezen. Maar de beste manier om kennis te maken met QiGong in Deventer is door het zelf te ervaren. Het klinkt immers allemaal heel positief wanneer men het heeft over een gezonde balans tussen lichaam en geest, maar wat betekent dit nu echt? En als je je verder goed voelt, betekent dat dan dat je automatisch een gezonde balans hebt tussen je lichaam en je geest? Pas door je onder te dompelen in de wereld van QiGong in Deventer zal je merken wat nu precies het verschil is tussen een gebalanceerd leven en een ongebalanceerd leven.

Geef je op voor de lessen in Deventer

Je kunt, als je geïnteresseerd bent, altijd deelnemen aan de lessen in Deventer. Je stapt altijd in op je eigen niveau en je kunt zowel kiezen voor individuele lessen als deelname aan een doorlopend traject. Voor meer informatie kun je je ook aanmelden voor één van de vele workshops.