Vorige week ben ik met een groep vriendinnen naar een wijnproeverij van proeflokaal Juulswijn geweest. Het was een heel leuke avond waarbij we heel veel hebben geleerd over wijn, maar vooral over het ontwikkelen van je eigen smaak. De setting was informeel en vooral heel gezellig. Juul weet een bijzondere setting te creëren waarin alle ruimte is voor vragen stellen. We hebben niet alleen geleerd hoe je verschillende wijnen kunt onderscheiden bij de wijnproeverij Breda, maar ook hoe je smaakelementen kunt proeven en benoemen. Juul laat je zelf uitgebreid proeven en leert je de smaken die je proeft onder woorden te brengen. Termen als tannines en hoog in de zuren hebben voor mij tijdens deze avond van wijnproeverij Breda echt betekenis gekregen. Ook heb ik veel geleerd over verschillende soorten druiven. Wijn was voor mij altijd gewoon een lekker drankje bij het eten, maar sinds de wijnproeverij Breda bij Juulswijn ben ik veel meer geïnteresseerd in wijnen. De volgende keer dat we uiteten gaan zal ik zeker de wijnkaart wat beter bestuderen.

Een leuke avond uit met wijnproeverij Breda

Ben je op zoek naar een wijnproeverij Breda? Een wijnproeverij bij Juulswijn staat garant voor een leuk avondje uit. Tijdens de wijnproeverij worden er allerlei lekkere hapjes geserveerd en kun je lekker achterover leunen en genieten van de verzorgde avond. Ik zou wijnproeverij Breda zeker aanbevelen voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag, een avondje uit met collega’s of een vrijgezellenfeestje. Ik vond de wijnproeverij bij Juulswijn een gezellige en leerzame avond in een ontspannen setting. Bij Juulswijn kun je verschillende arrangementen boeken, zo zijn er avonden met wijnen uit een bepaald land zoals:

  • Franse wijnen;
  • Spaanse wijnen;
  • Italiaanse wijnen;
  • wijnen uit Zuid-Afrika;
  • wijnen uit ‘nieuwe’ en onbekendere wijnlanden, zoals China, Australië of Argentinië.

Ook kun je een avond boeken rond een soort wijn, zoals een wijnproeverij met port of mousserende wijnen. Bij de standaard wijnproeverij komen alle bekende wijnen aan bod: rode wijn, witte wijn, rosé, mousserende wijnen, desertwijn. Dit is meer een kennismaking met het wijnproeven van wijnproeverij Breda, waarbij je ook meer leert over wijn maken en de basis van wijn. Ook kun je bij wijnproeverij Breda een bierproeverij doen als je eens wat anders wilt proeven of niet van wijn houdt.

Italiaanse wijnavond

Wij kozen voor een avond met Italiaanse wijnen omdat we de verjaardag vierden van een vriendin die graag naar Italië op vakantie gaat. Tijdens de avond kregen we wijnen te proeven uit verschillende streken uit Italië waarbij er veel werd verteld over de streek en de kenmerken van de wijnen uit een bepaald gebied. Ook werden er lekkere Italiaanse hapjes geserveerd, zoals salami, ham en olijven om helemaal in een Italiaanse sfeer te komen. Tijdens de avond hebben we acht Italiaanse wijnen te proeven gekregen. Heel lekker en allemaal verschillend. Ook kregen we uitleg over welke wijnen het beste bij verschillende Italiaanse gerechten passen. Aan het einde van de wijnproeverij Breda heb je de mogelijkheid om de geproefde wijnen ook te kopen. Een leuk aandenken en de kans om bij je volgende etentje echt indruk te maken met jouw opgedane wijnkennis. De wijnproeverij Breda smaakte letterlijk naar meer. Ik heb echt zin gekregen om met mijn nieuwe wijnkennis lekkere wijnen uit te gaan zoeken bij gerechten die ik maak en in een restaurant ook eens een wijnarrangement te bestellen. Wijn heeft tijdens wijnproeverij Breda voor mij echt meer betekenis gekregen. Het lijkt me ook leuk om binnenkort nog eens bij Juul een andere wijnproeverij te volgen. Bijvoorbeeld over Franse wijnen. Lees meer…