Een agriturismo is een type accommodatie in Sicilië. Om een ​​echte agriturismo te zijn, moet de boerderij meer geld verdienen met landbouwactiviteiten dan met kamerverhuur en moeten gasten items (olijfolie, wijn, fruit, groenten) op de boerderij worden geserveerd. De nadruk ligt vaak op lokale producten, regionale gerechten en seizoensgebonden gerechten in een landelijke en pittoreske omgeving. Plaatsen die niet strikt in deze categorie accommodaties vallen, worden meestal B&B’s of boerderijverhuur genoemd. Logeren op een Toscaanse boerderij of agriturismo Sicilië is een van de hoogtepunten van een reis naar Toscane. Als je de tijd hebt, moet je dit zeker gedaan hebben. De accommodaties variëren van eenvoudige kamers tot luxe agriturismo Sicilië. De meeste zijn inclusief ontbijt en sommige bieden ook een middag- en avondmaal (tegen betaling). Agriturismo vakanties zijn ongelooflijk populair geworden dus plan het boeken 4 tot 6 maanden van tevoren. En nog langer als je een luxe agriturismo Sicilië boekt in Toscane of als je in mei, juni, juli, augustus of september een verblijf zou willen reserveren. De beschikbare voorzieningen variëren ook aanzienlijk. Je kunt activiteiten zoals paardrijden, rondleidingen over de boerderij en kooklessen vinden. Sommige agriturismo Sicilië bieden kleine taken op de boerderij, zoals bijvoorbeeld meehelpen met de oogst als je dat wilt. Soms is er ook een zwembad of een kleine tuin waar je kunt genieten van een paar snacks. Of misschien vind je op jouw agriturismo een Italiaanse mama die je leert pasta maken of een wijnboer die je door zijn proeverij leidt.

De populariteit van een agriturismo Sicilië

Geniet van het authentieke plattelandsleven van Sicilië en de gastvrijheid van de Siciliaanse bergdorpjes, waar het strand van dit eiland nooit ver weg is. Of je nu kiest voor een vakantie op Sicilië of niet, je moet weten dat het grootste eiland van Italië een kwart van het Italiaanse culturele erfgoed heeft. Onze J.W. Goethe, liet in zijn reisverslag de volgende uitspraak: “Italië zonder Sicilië laat geen beeld achter in de ziel. Hier is de sleutel tot alles …” We hadden het niet beter kunnen zeggen. Op Sicilië kun je genieten van een ontspannen en onvergetelijke vakantie. Het zonnige eiland heeft veel te bieden: kunststeden, stranden in verschillende vormen en lengtes, ongerepte natuur, bergen, barokke architectuur, landbouw, de enige actieve vulkaan van Europa, een uitstekende keuken en een wereldberoemde patisserie. De lokale inwoners hebben een oprechte Zuid-Italiaanse ziel, zodat alle bezoekers worden ontvangen met een uitzonderlijke gastvrijheid. Vooral in de bergdorpen, waar een agriturismo Sicilië vaak gelegen is, ervaar je de echte, authentieke gastvrijheid van Sicilië. Enkele voordelen van een agriturismo Sicilië:

  • natuurlijk gelegen
  • adembenemende panoramische uitzichten
  • dichtbij de lokale bevolking
  • geen drukte zoals in hotels

De perfecte vakantie

Vakantie op een agriturismo Sicilië is een perfecte setting voor een gezinsvakantie of voor diegenen die ontspanning zoeken en op zoek zijn naar een prachtig en gevarieerd landschap. En zelfs als je laat in het seizoen gaat, kun je de zomer aanzienlijk verlengen. Het zomerseizoen op Sicilië duurt veel langer vanwege de unieke locatie ver in het zuiden. Je kunt je vakantie hier gemakkelijk doorbrengen in de lente of de herfst, omdat het klimaat op het zonnige eiland bijna altijd bevredigend mild is. In de zomer is het erg warm en de meeste agriturismi hebben de mogelijkheid om je wat verfrissing in het zwembad te bezorgen. De zeebries bereikt elke locatie omdat de zee nooit ver weg is. De meeste boerderijen zijn ook voorzien van airconditioning. Wil je het graag proberen? My Italy biedt de beste en mooiste agriturismi. Het aanbod is zeer ruim, zodat je elke vakantie een andere locatie kunt proberen. Ontdek waar je eerste agriturismo Sicilië zal zijn op www.myitaly.nl.