Mijn man en ik vinden het heerlijk om af en toe naar de sauna te gaan. We zijn inmiddels ervaren saunabezoekers en we weten dat er een groot verschil is tussen verschillende sauna’s in Nederland. De ene sauna is klein en knus, de andere sauna is eerder te vergelijken met een zwemparadijs. Die laatste categorie vermijden we het liefst. Dat zijn de sauna’s waar ook vaak badkleding gedragen wordt. Daar is niks mis mee, maar wij houden meer van een kleine sauna waar je iets meer privacy hebt. Een vriendin van ons weet dat en raadde ons aan om eens te kijken naar een privé wellness in Amsterdam. Zij had weer via via gehoord dat dit een aanrader was. Mijn man en ik waren natuurlijk nieuwsgierig en zijn een kijkje gaan nemen op de website: spa1001.nl. Wat we zagen beviel ons en we hebben een bezoek ingepland. Wat ons al opviel voor ons bezoek waren de diverse arrangementen en de veelbelovende foto’s op de website.

Bezoek brengen aan privé wellness in Amsterdam

Toen we eenmaal in de spa waren voldeed de omgeving zeker aan de verwachtingen. We werden hartelijk verwelkomd en rondgeleid. Omdat we ervaren saunabezoekers zijn hoefden we geen uitleg over de sauna, maar die kan wel worden gegeven. Op de website staat ook beschreven hoe je het best een saunaronde kunt doen. Dat is handig als je nog nooit in een sauna bent geweest. We konden bij de privé wellness in Amsterdam terecht voor een arrangement voor twee. In vergelijking met andere sauna’s in Nederland was er echt meer persoonlijke aandacht voor ons. Bovendien was de sauna zeer schoon en voorzien van alle gemakken, zoals een goede koeldouche, stoomcabine en warm voetenbad. We hebben zeer genoten van ons bezoek. We wonen niet in de buurt van Amsterdam maar zullen zeker nog eens terug komen in deze privé wellness in Amsterdam, als we er eens langs rijden. We hebben onze vriendin bedankt voor de tip. Misschien kunnen we haar eens een cadeaubon cadeau doen als zij jarig is. Ik denk dat ze zelf ook wel eens mag ervaren hoe prettig een privé sauna is, dus dat is een leuk idee voor het komend jaar.

De voordelen van een kleinschalige sauna

Een privé wellness in Amsterdam, zoals wij die bezochten, heeft in onze ogen een aantal voordelen ten opzichte van een saunacomplex. Zo heb je hier:

  • Meer privacy
  • Rustiger omgeving
  • Meer aandacht voor jou
  • Meer ontspannen

In een saunacomplex is vaak veel meer lawaai en zijn ook spelende kinderen te vinden. In een privé wellness zoals in Amsterdam konden we echt tot rust komen. Dat lukt in een saunacomplex gewoon veel minder goed. Bovendien vinden wij het wel prettig als er niet teveel andere mensen in de buurt zijn. Wij hebben als saunabezoekers uiteraard geen probleem met naakt zijn, maar het voelt toch prettiger als er niet teveel mensen rondlopen. Een saunabezoek is toch bedoeld ter ontspanning, en dat lukt beter in een rustige omgeving met je partner of vriend of vriendin aan je zijde. Dat was een fijne ervaring, bij Spa 1001. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden bij de privé wellness in Amsterdam? Kijk dan eens op de website voor meer informatie: spa1001. U kunt hier alvast zien welke arrangementen er te boeken zijn en uw bezoek inplannen. Ook leest u meer over de wellness zelf, de faciliteiten en de prijzen. Zo bent u optimaal voorbereid op uw bezoek aan deze heerlijke privé wellness in Amsterdam.